Ceviche med torsk och sötpotatis

Ceviche med torsk och sötpotatis

Sugen på något friskt och fräscht till förrätt? Här bjuder vi på ett tips på en härlig sydamerikansk klassiker: ceviche med torsk. Funkar toppen som aptitretare till både vardags som till helg.

Ingredienser (4 portioner)

1 vitlöksklyfta

1 tsk riven ingefära

2 st lime

1 msk matolja

1 röd chili

½ sötpotatis, kokt och kall

400 g torskfilé

1 dl majskorn

½ rödlök

½ kruka koriander

Salt & nymald svartpeppar

Gör så här:

Gör en dressing av limejuice, röd chili, riven vitlök, ingefära och matolja. Tärna torsken i kuber, häll över dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter. Skär den kokta sötpotatisen och vänd runt med fisken. Fördela cevichen i skålar och häll över resten av dressingen. Servera med majs, koriander och tunt skuren rödlök.