Vardagshack: Goda och varierade middagar – på 5 minuter

Svårt att få ihop vardagspusslet? Nu lanserar Linas Matkasse ”Preppat på 5” – med goda, näringsberäknade och varierade middagar som du fixar på fem-tio minuter.
Det passar perfekt för Kristian Tronsson.
– Tack vare matkassen får jag ihop vardagen på ett bra sätt och får mer tid i vardagen, säger han.


Nytt år och ny start. Vardagen rullar i gång med många aktiviteter på fritiden och helger samt flera viktiga deadlines på jobbet.

Middagar du lagar på tio minuter

För att underlätta vardagen presenterar nu Linas Matkasse nyheten ”Preppat på 5” – rätter som bara har fem-tio minuter aktiv tillagningstid. En positiv nyhet som gör utbudet ännu bättre.

Kristian testade Linas Matkasse redan för cirka tio år sedan innan de fick barn. De skaffade matkassen för att spara tid – och få variation:
– Jag kände att vi fastnade i en ganska snäv matlagning där vi lagade fyra-fem rätter om och om igen.

Slipper planera: ”Skulle ta en halv dag”

Kristian jobbar heltid och har ett aktivt liv som dominerar vardagsschemat. Friluftsliv i skog och mark är också viktigt under lediga stunder.

Tack vare matkassen slipper Kristian planera och storhandla – och får mer tid över till det han vill göra på fritiden.
– Om man ska laga god och varierad mat krävs planering. Man skulle i princip behöva lägga en halv dag på det varje vecka. Det tycker jag är för mycket av min lediga tid.

Stor variation

Med matkassen får Kristian goda, varierade och hälsosamma middagar levererade till dörren. Recepten är näringsberäknade enligt de nordiska näringsrekommendationerna och innehåller enbart svenskt kött. Valfriheten är dessutom stor. Via en receptbank kan man varje vecka välja bland cirka 80 rätter – på så vis kan Kristian enkelt skräddarsy en meny.

”Enkelt laga god mat”

Linas Matkasse har genom åren stimulerat Kristians intresse för matlagning som han alltid haft med sig. Hans pappa var duktig på att laga mat men Kristian saknade ändå självförtroende i köket.
– Jag visste inte riktigt hur jag skulle angripa matlagningen. Visst, det finns kokböcker och oändligt med recept på nätet, men recept är ofta långa och komplicerade. Linas Matkasse har enkla recept. Man kan få till något gott väldigt enkelt!

Nyhet – laga middagen på 5-10 minuter!

• Rätterna i Preppat på 5 är en nyhet i utbudet. Du kan välja att lägga till rätterna i matkassen, och sedan servera goda, sunda och varierade middagar som bara tar fem-tio minuter att laga.

• Sedan tidigare finns kassen Linas Express med goda vardagsmiddagar du lagar på 20 minuter, med färre moment och smarta genvägar.

• Stor valfrihet! Via en receptbank kan du varje vecka välja bland 80 rätter och komponera din egen kasse – på så vis kan du skräddarsy en meny som passar just din familj.