Mat med lång hållbarhet

Mat med lång hållbarhet

På Linas Matkasse strävar vi efter att leverera färgstarka, smakrika och inspirerande måltider direkt till din dörr. Men visste du att det finns specifika ingredienser som har särskilt lång hållbarhet? I den här artikeln ger vi dig några tips på mat med lång hållbarhet.

Varför är matens hållbarhet viktig?

Att ha kunskap om vilken typ av mat som har längre livslängd kan hjälpa dig att minska matsvinnet hemma. Det gör också din planering av veckans middagar både enklare och mer ekonomisk.

Tips på råvaror med lång livslängd

Här följer några exempel på ingredienser som passar bra till olika typer av recept:

  • Konserverade produkter: Baljväxter som linser och kikärtor har mycket lång hållbarhet. Samma sak gäller konserverad frukt och grönsaker.
  • Torrvaror: Ris, pasta, bönor eller mjöl behöver inte bytas ut lika ofta som färskvaror.
  • Frysvaror: Djupfrysta grönsaker och bär behåller sin näring länge, samtidigt som de ger en spännande twist till dina måltider.

Planera för framtiden

Att planera sina middagar med råvaror som har lång hållbarhet kan ge dig mer tid i vardagen. Det är ett smart sätt att minska stressen kring matinköp och istället laga mat med ingredienser man redan har hemma. Vi hoppas dessa tips kommer till användning när du lagar din nästa hemlagade middag!

Se veckans meny