Småbarnspappans vardagshack: Goda och varierade middagar – på fem minuter

Svårt att få ihop vardagspusslet? Nu lanserar Linas Matkasse ”Preppat på 5” – med goda, näringsberäknade och varierade middagar som du fixar på fem-tio minuter.
Det passar perfekt för Kristian Tronsson som har tre barn och haft Linas Matkasse sedan han blev pappa.
– Tack vare matkassen får jag ihop vardagen på ett bra sätt och får mer tid för barnen, säger han.

Höst är nystart. Vardagen rullar i gång och för många barnfamiljer startar en komplex logistik med aktiviteter efter skolan, läxläsning, inköp och matlagning – och så höstens förkylningar med vabb och deadlines på jobbet.

Middagar du lagar på fem minuter

För att underlätta vardagen presenterar nu Linas Matkasse nyheten ”Preppat på 5” – rätter som bara har fem-tio minuter aktiv tillagningstid. En positiv nyhet som gör utbudet ännu bättre, tycker Kristian Tronsson, 41, som är pappa till John, 4, Leon, 7, och Jack, 8.

Familjen bor i Mälarhöjden utanför Stockholm och har haft Linas Matkasse sedan äldsta sonen Jack föddes. Ja, faktiskt längre än så. Kristian och hans dåvarande fru testade Linas Matkasse redan för cirka tio år sedan innan de fick barn. De skaffade matkassen för att spara tid – och få variation:
– Jag kände att vi fastnade i en ganska snäv matlagning där vi lagade fyra-fem rätter om och om igen.

Slipper planera: ”Skulle ta en halv dag”

Idag bor barnen hos Kristian varannan vecka och matkassen är avgörande för att han ska få ihop vardagspusslet på ett bra sätt. Kristian jobbar heltid och de är en aktiv familj där fotbollsträningar och matcher dominerar vardagsschemat. Friluftsliv i skog och mark är också viktigt när de är lediga.

Tack vare matkassen slipper Kristian planera och storhandla – och får mer tid för sina barn.
– Om man ska laga god och varierad mat krävs planering. Man skulle i princip behöva lägga en halv dag på det varje vecka. Det tycker jag är för mycket av min lediga tid.

Stor variation: ”Barnen har blivit mindre matkräsna”

Med matkassen får Kristian goda, varierade och hälsosamma middagar levererade till dörren. Recepten är näringsberäknade enligt de nordiska näringsrekommendationerna och innehåller enbart svenskt kött. Valfriheten är dessutom stor. Via en receptbank kan man varje vecka välja bland cirka 80 rätter – på så vis kan Kristian enkelt skräddarsy en meny.

Han är övertygad om att sönerna blivit mindre kräsna vad gäller mat tack vare Linas Matkasse:
– Utan matkassen hade barnen fått sämre mat. Jag hade blivit mer stressad över vad vi skulle äta och hade fått dåligt samvete av att gå runt på fyra rätter hela tiden och känna att ”jag borde bli bättre”.

”Enkelt laga god mat”

Linas Matkasse har genom åren stimulerat Kristians intresse för matlagning som han alltid haft med sig. Hans pappa var duktig på att laga mat men Kristian saknade ändå självförtroende i köket.
– Jag visste inte riktigt hur jag skulle angripa matlagningen. Visst, det finns kokböcker och oändligt med recept på nätet, men recept är ofta långa och komplicerade. Linas Matkasse har enkla recept. Man kan få till något gott väldigt enkelt!

Nyhet – laga middagen på 5-10 minuter!

• Rätterna i Preppat på 5 är en nyhet i utbudet. Du kan välja bland fem rätter att lägga till matkassen, och sedan servera goda, sunda och varierade middagar som bara tar fem-tio minuter att laga.

• Sedan tidigare finns kassen Linas Express med goda vardagsmiddagar du lagar på 20 minuter, med färre moment och smarta genvägar.

• En annan populär kasse är Barnfamilj – goda och varierade middagar med milda, bekanta smaker och uppskattade grönsaker. Perfekt för barnfamiljen.

• Stor valfrihet! Via en receptbank kan du varje vecka välja bland 80 rätter och komponera din egen kasse – på så vis kan du skräddarsy en meny som passar just din familj.