Linas Matkasse logo
  • Beställ matkasse
  • På menyn
  • Våra matkassar
  • Så funkar det
Logga in
Linas Matkasse logo
  • På menyn
  • Se vart vi levererar
  • Så funkar det
  • Våra matkassar
    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Klimatberäkning av recept
  • Kundservice
Logga in
Kycklingschnitzel med dragonsmör och rostad potatis- och fänkålssallad
Laktosfri

Kycklingschnitzel med dragonsmör

rostad potatis- och fänkålssallad
4.35 (1187)
Under 40 min
9 Ingredienser
Så funkar Linas Matkasse

Ingredienser

2 pers
2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • smör, rumsvarmt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
2 tsk
Mild senap
1 ½ msk
(Senap)
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör, rumsvarmt
25 g
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Panko
1 förp
(Vete)
Minutfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
(Ägg)
Olja
Bakplåtspapper
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
655 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Kvarta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
Strimla fänkål och rödlök tunt. Lägg i en bunke med iskallt vatten.
Blanda olivolja, mild senap, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar i en skål.
 Mosa ihop smör, pressad vitlök, torkad dragon, salt och nymald svartpeppar i en skål.
 Lägg minutfilé på en skärbräda med bakplåtspapper över. Banka lätt på kycklingen med baksidan av en liten kastrull, så att köttet plattas ut. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar. Tag fram tre tallrikar. Häll panko på en, vetemjöl på den andra och vispa upp ägg på den tredje.
Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingschnitzeln frasig, ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Häll av fänkålen och rödlöken. Blanda rostad potatis, fänkål, rödlök, ruccola och dressing i en rymlig skål.
Servera kycklingschnitzel med rostad potatissallad och dragonsmör.
Smaklig måltid!
Linas Matkasse logo

Linas Matkasse

Löfströms Allé 5

172 66 Sundbyberg

Tlf: 08-446 861 32

E-mail: kundservice@linasmatkasse.se

Kontakt
  • Kundservice
  • Linas Kundklubb
  • Presentkort
  • Jobba hos Cheffelo
  • Press
  • Kundservice
  • Linas Kundklubb
  • Presentkort
  • Jobba hos Cheffelo
  • Press
Matkassar
  • Inspiration & Tips
  • Receptbank
  • Klassiskt & inspirerande
  • Familjefavoriter
  • Linas Express
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Kalorismart
  • Inspiration & Tips
  • Receptbank
  • Klassiskt & inspirerande
  • Familjefavoriter
  • Linas Express
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Kalorismart
  • Köp- och medlemsvillkor
  • Integritetspolicy
  • Informationskakor
  • Linas Matkasse
 
Ladda ner appen till iOS och Android
App Store
Google Play
En del av cheffelo.comCheffelo

Denna hemsida använder cookies

Webbplatsen använder cookies. Vissa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera, medan andra ger oss information om hur du använder webbplatsen så att vi kan förbättra den för dig och andra. Cookies och personuppgifter används också för att visa annonser som passar just dig. Läs mer i vår cookiepolicy

  • Nödvändiga
  • Funktionella
  • Annonsering
  • Marknadsföring och analys