Linas Matkasse logo
  • Beställ matkasse
  • På menyn
  • Våra matkassar
  • Så funkar det
Logga in
Linas Matkasse logo
  • På menyn
  • Se vart vi levererar
  • Så funkar det
  • Våra matkassar
    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Klimatberäkning av recept
  • Kundservice
Logga in
Pasta med soltorkad tomat, chilistekt zucchini och pangratto
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med soltorkad tomat

chilistekt zucchini och pangratto
3.98 (338)
Under 30 min
12 Ingredienser
Så funkar Linas Matkasse

Ingredienser

2 pers
2 pers
Allergener:
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Olivolja
1 tsk
Panko
½ förp
(Vete)
Salt
½ krm
Soltorkade tomater
½ burk
Imat
2½ dl
(Havre)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Tomat
1 st
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Zucchini
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Chili flakes
½ förp
Linguine
200 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
744 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
105 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek panko i ca 3 min, tills pankon blivit gyllene. Krydda med salt. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
Häll av soltorkade tomater och lägg i en mixerbunke tillsammans med imat. Mixa slät med stavmixer. Hacka schalottenlök och vitlök. Skiva röd chili tunt. Tärna tomat.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
 Hetta upp olivolja en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök och röd chili ca 1 min. Tillsätt tomat, tomatpuré, vatten, grönsaksbuljong och soltorkade tomatblandningen. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Skär zucchini i jämntjocka skivor. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek zucchini på hög värme, ca 2 min per sida. Krydda med salt och lite chili flakes (efter egen smak).
Blanda ner avhälld pasta i pastasåsen. Späd med sparat pastavatten, till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig pasta i djupa tallrikar. Toppa med chilistekt zucchini, ruccola och pangratto.
Smaklig måltid!
Linas Matkasse logo

Linas Matkasse

Löfströms Allé 5

172 66 Sundbyberg

Tlf: 08-446 861 32

E-mail: kundservice@linasmatkasse.se

Kontakt
  • Kundservice
  • Linas Kundklubb
  • Presentkort
  • Jobba hos Cheffelo
  • Press
  • Kundservice
  • Linas Kundklubb
  • Presentkort
  • Jobba hos Cheffelo
  • Press
Matkassar
  • Inspiration & Tips
  • Receptbank
  • Klassiskt & inspirerande
  • Familjefavoriter
  • Linas Express
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Kalorismart
  • Inspiration & Tips
  • Receptbank
  • Klassiskt & inspirerande
  • Familjefavoriter
  • Linas Express
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Kalorismart
  • Köp- och medlemsvillkor
  • Integritetspolicy
  • Informationskakor
  • Linas Matkasse
 
Ladda ner appen till iOS och Android
App Store
Google Play
En del av cheffelo.comCheffelo

Denna hemsida använder cookies

Webbplatsen använder cookies. Vissa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera, medan andra ger oss information om hur du använder webbplatsen så att vi kan förbättra den för dig och andra. Cookies och personuppgifter används också för att visa annonser som passar just dig. Läs mer i vår cookiepolicy

  • Nödvändiga
  • Funktionella
  • Annonsering
  • Marknadsföring och analys