Mexikansk krispig sötpotatissallad med svarta bönor och fetaost
15-20
Utan gluten
Vegetariskt

Mexikansk krispig sötpotatissallad med svarta bönor och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt

Rostad sötpotatis

Rödlök
1 st
Majs
1 förp
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Mexikansk grillkrydda (Svaveldioxid)
1 förp
Salt
½ tsk

Svarta bönor i tomatsalsa

Svarta bönor
1 förp
Tomatsalsa
1 förp

Sallad

Romansallad
½ st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Nachochips
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 573 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad sötpotatis: Klyfta rödlök. Häll av majs. Skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, mexikansk grillkrydda och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills sötpotatisen mjuknat. 
  3. Svarta bönor i tomatsalsa: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en skål och blanda med tomatsalsa. 
  4. Sallad: Strimla romansallad. Smula fetaost. 
  5. Blanda rostad sötpotatis, rödlök och majs med romansallad i en salladsskål. Toppa med fetaost och nachochips. Servera med svarta bönor i tomatsalsa.