Thailändsk nudelwok med chilistekt ägg, pak choy, böngroddar, koriander och jordnötter
30-40
Laktosfri
Vegetariskt

Thailändsk nudelwok med chilistekt ägg, pak choy, böngroddar, koriander och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt

Wokgrönt

Morot
1 st
Vitlök
1 klyfta
Pak choy
1 st
Neutral olja
Böngroddar
½ förp

Woksås

Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Sweet chilisås
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Vatten
2 msk

Chilistekt ägg

Ägg (Ägg)
2 st
Chili flakes
1-2 krm
Salt

Till servering

Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 629 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. 
  2. Wokgrönt: Skala och strimla morot. Finhacka vitlök. Skär pak choy i grova bitar.
  3. Woksås: Blanda soja- och ingefärssås, sweet chilisås, grönsaksbuljong och vatten i en skål.
  4. Chilistekt ägg: Hetta upp lite neutral olja och chili flakes i en rymlig stekpanna. Stek äggen på medelvärme ca 3 min, tills äggvitan stelnat. Krydda med lite salt. 
  5. Nudelwok: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Woka morot, pak choy och vitlök ca 3 min. Tillsätt de kokta nudlarna och woksåsen. Låt allt bli varmt, ca 2 min. Smaka av med lite salt. Ta från värmen och rör ner böngrodddar.
  6. Servera thailändsk nudelwok med chilistekt ägg. Toppa med koriander och hackade jordnötter.