Salsiccia ragu med pistou och surdegsbaguette
15-20
Laktosfri

Salsiccia ragu med pistou och surdegsbaguette

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Salscicciaragu

Purjolök
½ st
Morot
1 st
Olivolja
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Små vita bönor
1 förp
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar

Pistou

Basilikaolja
1 förp
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar

Till servering

Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 777 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Salscicciaragu: Skär purjolök i ca 1x1 cm stora bitar. Skala och skär morot i mindre bitar. Häll av och skölj små vita bönor. 
  3. Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
  4. Salsccicaragu: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs salsicciafärs ca 4 min. Tillsätt purjolök och morot, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vita bönor, vatten och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Pistou: Lägg basilikaolja i en skål. Finriv parmesan och blanda ner i skålen tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Lägg salsicciarugu toppad med pistou i djupa tallrikar. Servera med nybakat surdegsbröd.