Pulled chicken burger med coleslaw och limedressad rödlök
15-20
Laktosfri

Pulled chicken burger med coleslaw och limedressad rödlök

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Pulled chicken

Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Kycklingfilé
300 g
BBQ-sås
1 förp

Limedressad lök

Rödlök
1 st
Socker
1 tsk
Lime
1 st

Coleslaw

Coleslawmix
1 förp
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Burgare

Tomat
1 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 623 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pulled chicken: Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. Lägg ner kycklingfilé och låt sjuda på låg värme under lock ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt.
  2. Limedressad rödlök: Skiva rödlök tunt. Lägg i en skål. Strö på socker och pressa över limesaft.
  3. Coleslaw: Lägg coleslawmix i en bunke. Blanda med majonnäs, dijonsenap (efter egen smak), vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 
  4. Pulled chicken: Häll av buljongen och lägg upp kycklingen på en skärbräda. Dra sönder kycklingen till remsor med hjälp av 2 gafflar. Blanda kyckling med BBQ-sås i den använda kastrullen.
  5. Burgare: Skiva tomat. Fyll hamburgerbröd med pulled chicken, lite coleslaw, tomat och limedressad rödlök. Servera med resten av coleslaw.