Spaghetti med kalkonbacon och champinjoner
20-30
12
Points®värde per portion

Spaghetti med kalkonbacon och champinjoner

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Kalkonbacon
100 g
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Röd paprika
1 st
Flytande margarin
½+1½ tsk
Salt
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar

Till servering

Spaghetti (Vete)
125 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Strimla kalkonbacon. Hacka gul lök. Skiva champinjoner och strimla röd paprika.
  2. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 2 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  3. Pastasås: Hetta upp ½ tsk flytande margarin och stek kalkonbacon tills det har fått lite fin färg, ca 3 min. Lägg upp på en tallrik. Spara stekpannan.
  4. Hetta upp 1½ tsk flytande margarin i den använda stekpannan. Stek lök, svamp och paprika, tills svampen fått färg och paprikan mjuknat. Krydda med lite salt.
  5. Tillsätt pressad vitlök och torkad timjan, fräs ytterligare ca 30 sekunder. Lägg tillbaka kalkonbacon i stekpannan med grönsakerna. Blanda ner Milda mat, och kycklingbuljong. Låt det sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och svartpeppar. 
  6. Blanda ner lite av pastavattnet och rör runt till en krämig sås. 
  7. Servera spaghetti med pastasåsen i djupa tallrikar.