Limekryddade färsbiffar med asiatisk potatissallad, koriander och sesamfrön
20-30
Laktosfri

Limekryddade färsbiffar med asiatisk potatissallad, koriander och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • vatten
  • salt

Asiatisk potatissallad

Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Socker
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor)
⅔ förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Neutral olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Chili flakes
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Limekryddade färsbiffar

Ströbröd (Vete)
½ förp
Vatten
½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
⅓ förp
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Blandfärs
250 g
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 636 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de får en gyllene färg.

  1. Potatissallad: Dela potatis i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten. 
  2. Skiva snackgurka och rödlök tunt. Lägg gurkan och löken i en salladsskål. Blanda ner socker, japansk soja, vitvinsvinäger, neutral olja och pressad vitlök. Låt stå och marinera tills potatisen är klar. Rör om ibland.
  3. Limekryddade färsbiffar: Lägg ströbröd i en bunke och blanda ner vatten, japansk soja, salt, chili flakes och pressad vitlök. 
  4. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta limen till servering. Blanda ner limeskal och blandfärs i bunken. Forma till 6 små färsbiffar. Stek ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  5. Potatissallad: Häll av potatisen. Strimla pak choy och grovhacka koriander. Blanda ner allt försiktigt i salladskålen med grönsaker. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och chili flakes. Toppa med sesamfrön.
  6. Servera limekryddade färsbiffar med asiatisk potatissallad och limeklyfta.