Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vatten
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Limepicklad rödlök
Rödlök
⅔ st
Lime
½ st
Socker
1 tsk
Enchiladas
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Majs
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Vatten
2 dl
Majsstärkelse
½ påse
Grönsaksbuljong
1 påse
Three spices
½ påse
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Pico de gallo
Tomat
1 st
Rödlök
⅓ st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar
Guacamole
Koriander
10 g
Avokado
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Lime
½ st
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 781 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 101 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Limepicklad rödlök: Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Blanda med pressad limesaft och socker. Låt stå tills servering.
- Enchiladas: Tärna röd paprika. Finhacka gul lök och vitlök. Häll av majs. Häll av och skölj svarta bönor.
- Blanda tomatpuré, vatten, majsstärkelse, grönsaksbuljong och three spices i en kastrull. Låt koka upp.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek paprika och lök på hög värme ca 3 min. Tillsätt majs, svarta bönor och 1 dl av den uppkokta såsen och låt koka ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Fyll varje tortillabröd med bönfyllning och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform. Häll resten av den uppkokta såsen över. Fördela riven mozzarella ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills osten smält.
- Pico de gallo: Tärna tomat smått. Finhacka rödlök och koriander. Blanda tomat, lök och koriander i en skål. Smaksätt med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
- Guacamole: Finhacka koriander. Skala och kärna ur avokado. Lägg avokadoköttet i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, pressad limesaft och salt. Mixa ihop med stavmixer. Vänd ner hackad koriander.
- Klyfta resten av limen. Servera enchiladas med pico de gallo, guacamole, limepicklad rödlök och limeklyfta.