Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
- vitvinsvinäger
Senapsdressing
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
30 ml
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Stekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Rödbetssallad
Matvete (Vete)
125 g
Kycklingbuljong
½ påse
Kokt rödbeta 250g
1 förp
Fetaost (Mjölk)
50 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 637 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka matvete enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot kycklingbuljong.
- Förberedelser: Klyfta rödbetor. Smula fetaost.
- Senapsdressing: Lägg dijonsenap i en skål. Blanda med matyoghurt, honung och salt.
- Stekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek köttet ca 2 min per sida, tills det är helt genomstekt. Låt köttet vila på ett fat, spara stekpannan.
- Rödbetssallad: Hetta upp den använda stekpannan. Stek rödbetorna på hög värme ca 2 min. Lägg upp nykokt matvete på ett fat. Blanda med rödbetor, vitvinsvinäger och babyspenat. Smaka av med lite nymald svartpeppar. Strö över fetaost.
- Servera stekt fläskkotlett med rödbetssallad och senapsdressing.