Linas Matkasse logo
  • Beställ matkasse
  • På menyn
  • Våra matkassar
  • Så funkar det
Logga in
Linas Matkasse logo
  • På menyn
  • Se vart vi levererar
  • Så funkar det
  • Våra matkassar
    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Klimatberäkning av recept
  • Kundservice
Logga in
Krämig parmesanrisotto med bakade tomater och dillmarinerade räkor
Laktosfri
Utan gluten

Krämig parmesanrisotto med dillmarinerade räkor

och bakade tomater
4.03 (238)
Under 40 min
9 Ingredienser
Så funkar Linas Matkasse

Ingredienser

2 pers
2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Risottoris
150 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Salt
Dill
20 g
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Tomat
2 st
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
572 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp vatten, grönsaksbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen.
 Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Hacka hälften av dillen (spara resten till servering). Häll av räkor. Blanda räkor, dill, pressad vitlök och olivolja i en bunke. Låt dra tills servering.
 Klyfta tomater och lägg i en ugnsform. Ringla på lite olivolja. Strö på salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min, tills tomaterna fått fin färg.
Finriv parmesan. Blanda ner riven parmesan och bakade tomater i risotton. Smaka eventuellt av med lite salt.
Servera risotton toppad med dillmarinerade räkor. Toppa med resten av dillen. 
Smaklig måltid!
Linas Matkasse logo

Linas Matkasse

Löfströms Allé 5

172 66 Sundbyberg

Tlf: 08-446 861 32

E-mail: kundservice@linasmatkasse.se

Kontakt
  • Kundservice
  • Linas Kundklubb
  • Presentkort
  • Jobba hos Cheffelo
  • Press
  • Kundservice
  • Linas Kundklubb
  • Presentkort
  • Jobba hos Cheffelo
  • Press
Matkassar
  • Inspiration & Tips
  • Receptbank
  • Klassiskt & inspirerande
  • Familjefavoriter
  • Linas Express
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Kalorismart
  • Inspiration & Tips
  • Receptbank
  • Klassiskt & inspirerande
  • Familjefavoriter
  • Linas Express
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Kalorismart
  • Köp- och medlemsvillkor
  • Integritetspolicy
  • Informationskakor
  • Linas Matkasse
 
Ladda ner appen till iOS och Android
App Store
Google Play
En del av cheffelo.comCheffelo

Denna hemsida använder cookies

Webbplatsen använder cookies. Vissa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera, medan andra ger oss information om hur du använder webbplatsen så att vi kan förbättra den för dig och andra. Cookies och personuppgifter används också för att visa annonser som passar just dig. Läs mer i vår cookiepolicy

  • Nödvändiga
  • Funktionella
  • Annonsering
  • Marknadsföring och analys