Linas Matkasse logo
  • Beställ matkasse
  • På menyn
  • Våra matkassar
  • Så funkar det
Logga in
Linas Matkasse logo
  • På menyn
  • Se vart vi levererar
  • Så funkar det
  • Våra matkassar
    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Klimatberäkning av recept
  • Kundservice
Logga in
Kycklingkebab i pitabröd med persilja, spiskummin och rostad vitlöksyoghurt

Kycklingkebab i pitabröd med persilja

spiskummin och rostad vitlöksyoghurt
3.82 (321)
Under 40 min
10 Ingredienser
Så funkar Linas Matkasse

Ingredienser

2 pers
2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Rödlök
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Pitabröd
4 st
(Vete)
Tomat
1 st
Romansallad
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
643 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
 Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, spiskummin, vitvinsvinäger, olivolja och salt.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs tills vitlöken börjar bli gyllenbrun. Lägg över i en liten skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
 Skär tunna skivor av rödlök med vass kniv eller mandolin. Lägg löken i en sil och spola den med kallt vatten. Skär den tillagade kycklingen i så tunna skivor som möjligt. Lägg kyckling och den skivade rödlöken på ett fat och blanda med persiljeblandningen.
 Skiva tomat och finstrimla romansallad. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.
Fyll pitabröd med kycklingkebab, romansallad, tomat och rostad vitlöksyoghurt. Servera direkt!
Smaklig måltid!
Linas Matkasse logo

Linas Matkasse

Löfströms Allé 5

172 66 Sundbyberg

Tlf: 08-446 861 32

E-mail: kundservice@linasmatkasse.se

Kontakt
  • Kundservice
  • Linas Kundklubb
  • Presentkort
  • Jobba hos Cheffelo
  • Press
  • Kundservice
  • Linas Kundklubb
  • Presentkort
  • Jobba hos Cheffelo
  • Press
Matkassar
  • Inspiration & Tips
  • Receptbank
  • Klassiskt & inspirerande
  • Familjefavoriter
  • Linas Express
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Kalorismart
  • Inspiration & Tips
  • Receptbank
  • Klassiskt & inspirerande
  • Familjefavoriter
  • Linas Express
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Kalorismart
  • Köp- och medlemsvillkor
  • Integritetspolicy
  • Informationskakor
  • Linas Matkasse
 
Ladda ner appen till iOS och Android
App Store
Google Play
En del av cheffelo.comCheffelo

Denna hemsida använder cookies

Webbplatsen använder cookies. Vissa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera, medan andra ger oss information om hur du använder webbplatsen så att vi kan förbättra den för dig och andra. Cookies och personuppgifter används också för att visa annonser som passar just dig. Läs mer i vår cookiepolicy

  • Nödvändiga
  • Funktionella
  • Annonsering
  • Marknadsföring och analys