Linas Matkasse logo
  • Beställ matkasse
  • På menyn
  • Våra matkassar
  • Så funkar det
Logga in
Linas Matkasse logo
  • På menyn
  • Se vart vi levererar
  • Så funkar det
  • Våra matkassar
    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Klimatberäkning av recept
  • Kundservice
Logga in
Medelhavsbiffar med tomat, fetaost och tzatziki

Medelhavsbiffar med tomat

fetaost och tzatziki
Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser
Så funkar Linas Matkasse

Ingredienser

2 pers
2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Nötfärs
250 g
Torkad oregano
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
2 st
Torkad oregano
½ förp
Salt
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
588 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
43 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Saknar du en ugnsfast stekpanna? Lägg över biffarna i en ugnsform och följ receptet.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med torkad oregano, tomatpuré, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. 
Krossa vitlöksklyftan lätt med en kniv. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs den krossade vitlöksklyftan ca 2 min för att ge smak till oljan. Lyft bort vitlöken. Bryn biffarna i vitlöksoljan tills de fått fin färg.
Tärna tomat. Toppa biffarna med tomat, torkad oregano och lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta.
Grovriv gurka och pressa bort vätskan. Blanda riven gurka, matyoghurt, pressad vitlök och salt i en skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Lägg mixsallad i en salladsskål. Dressa med lite vitvinsvinäger, honung, salt och nymald svartpeppar.
Strö smulad fetaost över medelhavsbiffarna. Servera med bulgur, sallad och tzatziki.
Smaklig måltid!
Linas Matkasse logo

Linas Matkasse

Löfströms Allé 5

172 66 Sundbyberg

Tlf: 08-446 861 32

E-mail: kundservice@linasmatkasse.se

Kontakt
  • Kundservice
  • Linas Kundklubb
  • Presentkort
  • Jobba hos Cheffelo
  • Press
  • Kundservice
  • Linas Kundklubb
  • Presentkort
  • Jobba hos Cheffelo
  • Press
Matkassar
  • Inspiration & Tips
  • Receptbank
  • Klassiskt & inspirerande
  • Familjefavoriter
  • Linas Express
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Kalorismart
  • Inspiration & Tips
  • Receptbank
  • Klassiskt & inspirerande
  • Familjefavoriter
  • Linas Express
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Kalorismart
  • Köp- och medlemsvillkor
  • Integritetspolicy
  • Informationskakor
  • Linas Matkasse
 
Ladda ner appen till iOS och Android
App Store
Google Play
En del av cheffelo.comCheffelo

Denna hemsida använder cookies

Webbplatsen använder cookies. Vissa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera, medan andra ger oss information om hur du använder webbplatsen så att vi kan förbättra den för dig och andra. Cookies och personuppgifter används också för att visa annonser som passar just dig. Läs mer i vår cookiepolicy

  • Nödvändiga
  • Funktionella
  • Annonsering
  • Marknadsföring och analys