Rosmarinstekt rotselleri med vitlök och flagad mandel

Ingredienser

  • Bladpersilja
  • Flagad mandel
  • Rotselleri
  • Vitlök king solo
  • Olivolja (H)
  • Salt (H)
  • Svartpeppar (H)
  • Torkad rosmarin (H)

Energiinnehåll

0 kcal/port.

  1. Skala ca 350 g rotselleri med kniv. Skär sellerin i mindre bitar. Skiva 1 vitlök king solo tunt. Grovhacka 1/2 knippe bladpersilja.
  2. Hetta upp 3 msk olivolja i en stekpanna. Fräs rotselleri med skivad vitlök och 1 tsk torkad rosmarin på medelvärme 8-10 min, eller tills rotsellerin blivit mjuk och fått fin färg.
  3. Vänd ner 50 g flagad mandel och smaka av med 1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Strö över persilja.