Krämig svamppanna med salviastekt gnocchi och persilja

Ingredienser

  • Bananschalottenlök
  • Champinjoner
  • Färskost
  • Gnocchi
  • Gröna ärter
  • Körsbärstomater
  • Persilja
  • Vitlöksklyftor
  • Mjölk (H)
  • Olivolja (H)
  • Salt (H)
  • Torkad salvia (H)

Energiinnehåll

703 kcal/port.

  1. Finhacka 1 bananschalottenlök. Skiva 250 g champinjoner.
  2. Koka 2 pkt gnocchi 1 min i lättsaltat vatten.
  3. Stek den kokta gnocchin i omgångar, i 2 msk olivolja, i en rymlig stekpanna. Tillsätt 2 vitlöksklyftor (pressade) och 2 tsk torkad salvia. Fräs 2-3 min. Lägg över gnocchin på ett fat.
  4. Hetta upp 2 msk olivolja i stekpannan. Fräs hackad lök, champinjoner och 1 vitlöksklyfta (pressad) på hög värme 2-3 min.
  5. Tillsätt 300 g gröna ärter (tinade), 1/2 förp färskost, 2 dl mjölk och 1 tsk salt. Låt koka upp och vänd ner den stekta gnocchin.
  6. Strö 1/2 ask persilja över pannan och servera med 1/2 ask körsbärstomater.