Frasig kalkonschnitzel med kronärtskockskräm och rostad potatis

Ingredienser

  • Fänkål
  • Färskost
  • Kalkonschnitzel
  • Körsbärstomater
  • Kronärtskockskräm
  • Morötter
  • Persilja
  • Potatis
  • ägg (H)
  • Bakplåtspapper (H)
  • Olivolja (H)
  • Salt (H)
  • Smör (H)
  • Ströbröd (H)
  • Svartpeppar (H)
  • Torkad timjan (H)
  • Vitvinsvinäger (H)

Energiinnehåll

702 kcal/port.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Halvera 900 g potatis och 1/2 ask körsbärstomater. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med 1 tsk torkad timjan och 1/2 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 min, eller tills potatisen är klar.
  3. Kronärtskockskräm: blanda 1 burk kronärtskockskräm, 1/2 förp färskost och 1/2 ask persilja i en liten skål.
  4. Finhacka 1 fänkål och 250 g morötter. Lägg i en skål och tillsätt 1 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 msk olivolja och 1 krm salt.
  5. Krydda ca 600 g kalkonschnitzel med 1 tsk torkad timjan, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  6. Vispa upp 2 ägg i en djup tallrik. Häll upp ströbröd i en annan tallrik. Vänd schnitzeln först i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
  7. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på medelvärme, 4-5 min per sida, eller tills kalkonen är genomstekt.
  8. Servera frasig kalkonschnitzel med ugnsrostad potatis, varma tomater, kronärtskockskräm och sallad.