Italienska kalvköttbullar i tomatsås med parmesan

Ingredienser

  • Citron
  • Gurka
  • Kalvfärs
  • Körsbärstomater
  • Pasta
  • Pizzasås
  • Riven parmesan
  • Rucola
  • Vitlöksklyftor
  • Salt (H)
  • Ströbröd (H)
  • Svartpeppar (H)
  • Torkad salvia (H)

Energiinnehåll

556 kcal/port.

  1. Kalvköttbullar: blanda 1/2 dl ströbröd, 1/2 påse riven parmesan, 1 dl vatten, 1 vitlöksklyfta (pressad), rivet skal av 1/2 citron, 1 tsk torkad salvia, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar och ca 500 g kalvfärs i en bunke. Forma till 12 köttbullar.
  2. Häll 1 burk pizzasås och 2 dl vatten i en rymlig stekpanna. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och låt koka upp.
  3. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10-12 min, eller tills de är klara. Vänd köttbullarna efter halva tiden.
  4. Koka 360 g pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva 1 gurka. Blanda med 2/3 förp rucola och 1 ask körsbärstomater i en salladsskål. Pressa över saft från den använda citronen.
  6. Toppa italienska kalvköttbullar i tomatsås med 1/2 påse riven parmesan. Servera med nykokt pasta och grönsallad.