Kyckling Greta med lökrostad potatis, äppelsallad och dijonnaise
Laktosfri
Utan gluten

Kyckling Greta

med lökrostad potatis, äppelsallad och dijonnaise
4.1 (1264)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • äggula
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
½ st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
Vitvinsvinäger
2 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rött äpple
2 st
Mixsallad
30 g
Gul lök
½ st
Torkad dragon
1 tsk
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Äggula
1 st
(Ägg)
Kycklinginnerfilé
280 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 627 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna potatis (ca 1x1 cm). Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i övre delen av ugnen ca 12 min. Grovhacka gul lök. Blanda lök med potatisen och rosta allt ytterligare ca 7 min.
Blanda majonnäs, dijonsenap och salt i en liten skål.
Blanda vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Skär äpple i små tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med mixsallad.
Finhacka gul lök. Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon, dijonsenap och äggula.
 Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar (ca 3 bitar per filé). Stek i en stekpanna med lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Låt steka ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner kycklingen i senapsblandningen.
Servera kyckling Greta med lökrostad potatis, dijonnaise och äppelsallad.
Smaklig måltid!