Fisksoppa med aioli, persilja och surdegsbröd
Laktosfri

Fisksoppa

med aioli, persilja och surdegsbröd
4.09 (334)
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • vatten
  • svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
½ krm
Vitlök
½ klyfta
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Morot
2 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 564 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda majonnäs, salt och pressad vitlök i en liten skål.
 Klyfta gul lök och skär tomat i mindre bitar. Skala och slanta morötter. Strimla stjälkselleri. Hetta upp olivolja i stekgrytan. Fräs gul lök, tomat, selleri, morötter, torkad timjan och pressad vitlök ca 4 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda under lock ca 5 min.
Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt fisken till grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt.
Grovhacka bladpersilja. Strö persilja över fisksoppan. Servera med en klick aioli och nygräddat bröd.
Smaklig måltid!