Fläskkotlett med sås, potatis och pressgurka

ViktVäktarna

Utan gluten
13
Points®värde per portion

Fläskkotlett med pressgurka

med sås och potatis
3.97 (211)
Under 40 min
6 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • flytande margarin
  • svartpeppar
Gurka
1 st
Salt
3 krm
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Köttbuljong
½ påse
Vatten
1 dl
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Potatis
400 g
Haricots verts
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skiva gurkan tunt, gärna med osthyvel, krydda med salt och låt stå. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en bunke. Rör tills sockret löst sig. Lägg i gurkan och låt stå till servering.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt haricots verts när 2 minuter av koktiden återstår.  
 Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett på hög värme ca 2 min per sida, krydda med salt och nymald svartpeppar. Sänk till medelvärme. 
Tillsätt köttbuljong, vatten och Milda Mat. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C) och såsen fått bra konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kotletter med potatis, sås, haricots verts och pressgurka.   
Smaklig måltid!