Kål- och linspanna med kokt potatis, rårörda lingon och kruspersilja
Vegetariskt

Kål- och linspanna

med kokt potatis, rårörda lingon och kruspersilja
4.01 (363)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vatten
  • ättiksprit (12%)
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Snackgurka
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Strimlad vitkål
250 g
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Röda linser
1 förp
Gul lök
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja
1 ½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Potatis
400 g
Rårörda lingon
1 dl
Kruspersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 97 g
  • Protein: 16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har - använd gärna mandolin för extra tunna skivor!

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
Blanda socker, vatten och ättikssprit i en bunke. Skiva snackgurka tunt (se tips). Lägg ner gurkan i ättiksslagen, låt dra tills servering. 
 Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek strimlad vitkål, socker och salt på hög värme ca 4 min, tills kålen känns mjuk och fått fin färg. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
 Häll av och skölj röda linser. Grovhacka gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt linser, salt och rikligt med nymald svartpeppar, stek ytterligare ca 1 min. Vänd ner den stekta kålen och tillsätt vispgrädde, vatten och kinesisk soja. Låt koka upp. Smaka av med lite salt.
Servera kål- och linspanna med kokt potatis, snabbpicklad gurka och rårörda lingon. Toppa med kruspersilja. 
Smaklig måltid!