Pasta pesto med tomat, mozzarella och pinjenötter
Vegetariskt

Pasta pesto

med tomat, mozzarella och pinjenötter
3.74 (117)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Cocktailtomater
250 g
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Pinjenötter
20 g
Pesto genovese
½ förp
(Mjölk, Cashewnötter, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 732 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går givetvis lika bra att servera allt separat!

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Halvera cocktailtomater. Tärna mozzarella. 
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten, när du häller av pastan.
Rosta pinjenötter hastigt i en torr och het stekpanna. 
Blanda avhälld pasta med pesto genovese, lite sparat pastavatten, tomater och mozzarella. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera pasta pesto toppad med pinjenötter och ruccola.
Smaklig måltid!