Mezze maniche i krämig paprikasås med fetaost, oliver och pinjenötstopping
Vegetariskt

Mezze maniche i krämig paprikasås

med fetaost, oliver och pinjenötstopping
3.99 (157)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 förp
Röd chili
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Pinjenötter
20 g
Rödlök
1 st
Timjan
10 g
Snackoliver
2 förp
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 745 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 88 g
  • Protein: 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mildare sås, ta bort frön och fröfäste från den färska chilin!

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Finhacka gul lök, vitlök, torkad timjan och röd chili (se tips). Skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs paprika, lök, vitlök och chili ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, vatten, vispgrädde, grönsaksbuljong och färsk timjan. Låt sjuda ca 10-12 min, tills paprikan känns mjuk. Mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt.
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
 Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål. Finhacka rödlök och färsk timjan. Grovhacka snacksoliver och smula fetaost. Blanda ner allt i skålen med pinjenötter.
Häll av pastan och blanda med paprikasåsen. Servera toppad med oliv- och pinjenötstopping.
Smaklig måltid!