Vilt
0,9 kg CO2e
Hjortfärslimpa med stekt brysselkål,
äpple och hasselnötter4.12 (89)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- svartpeppar
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
Smör
1 msk
Salt
Gul lök
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
Ströbröd
½ förp
Mjölk
4 msk
Hjortfärs
250 g
Brysselkål
1 förp
Rött äpple
1 st
Hasselnötter
40 g
Smör
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 710 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 64 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka gul lök och lägg i en bunke. Blanda ner salt, nymald svartpeppar, torkad timjan, dijonsenap, ströbröd och mjölk. Tillsätt hjortfärs och blanda väl. Forma till en smal limpa och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min, tills hjortfärslimpan är helt genomstekt. Låt gärna hjortfärslimpan vila några minuter innan du skär upp den.
Ansa och halvera brysselkål. Skär äpple i klyftor. Krossa eller hacka hasselnötterna grovt. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek brysselkålen ca 2 min. Tillsätt äppelklyftor, lite salt, nymalen svartpeppar och hasselnötter. Stek ytterligare ca 3 min.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
Skär hjortfärslimporna i skivor och servera med stekt brysselkål, äpplen, hasselnötter och potatismos.
Smaklig måltid!