Höstig fläskgryta med grädde, svamp, färsk timjan, äpple och pressgurka

Utvalda gryträtter

Höstig fläskgryta

med grädde, svamp, färsk timjan, äpple och pressgurka
3.61 (210)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
Potatis
400 g
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Timjan
10 g
Smör
(Mjölk)
Grytbitar av fläsk
300 g
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rött äpple
½ st
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 förp
(Svaveldioxid, Senap)
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Vatten
1 ½ msk
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 549 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera champinjoner och klyfta gul lök. Repa timjan genom att dra av bladen från den grova stammen.
Hetta upp lite smör i en stekgryta. Fräs fläskgrytbitar runtom tills de fått fin stekyta, krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök och fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten och kycklingbuljong, sjud under lock ca 20 -25 min.
 Blanda socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Rör så att sockret löser sig. Hyvla tunna skivor av gurka med en osthyvel eller skär tunna skivor med en kniv. Blanda ner i bunken och låt dra till servering.
 Skär rött äpple i tärningar. Tillsätt champinjoner, äpple, vispgrädde, dijonsenap och färsk timjan till grytan. Låt sjuda ca 4 min. Smaka av grytan med salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig höstgryta med kokt potatis och pressgurka.
Smaklig måltid!