Laktosfri
Vitlöksstekt kycklingfilé med parmesansky
rostade rotfrukter och dragonsmör4.26 (168)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
- vatten
Morötter
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Smör
1 msk
Parmesanost
1 bit
Smör
Vetemjöl
2 tsk
Balsamvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Smör
25 g
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 582 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 49 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär morötter i grova bitar. Klyfta potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Krossa vitlöksklyftorna. Hetta upp smör i en stekpanna och tillsätt vitlöksklyftorna. Stek kycklingen ca 2 min per sida, ös gärna kycklingen med vitlökssmöret under stektiden. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills den är genomstekt. Låt stekpannan stå till parmesanskyn.
Finriv parmesanost. Hetta upp den använda stekpannan. Tillsätt lite extra smör. Pudra över vetemjöl. Vispa ner balsamvinäger, vatten och kycklingbuljong. Låt koka ihop ca 5 min. Häll över i en mixerbunke och tillsätt riven parmesan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg rumstempererat smör, torkad dragon och salt på ett fat. Mosa ihop med en gaffel.
Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Servera med vitlöksstekt kyckling, parmesansky och dragonsmör.
Smaklig måltid!