Donburi med soja- och ingefärsstekt kalkon, syrad kål och srirachasås

Donburi med soja- och ingefärsstekt kalkon

syrad kål och srirachasås
3.94 (340)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • vatten
  • socker
  • salt
  • olja
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Coleslawmix
1 förp
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Salt
1 krm
Srirachasås
1 förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Kalkonfärs
300 g
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 733 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg coleslawmix i en bunke. Koka upp ättiksprit, vatten, socker och salt i en liten kastrull. Häll ättiksblandningen över kålen. Blanda salladen väl, knåda gärna in dressingen med händerna. Ställ åt sidan.
Blanda srirachasås, yoghurt och salt i en skål.
Klyfta schalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 4 min. Tillsätt schalottenlök och stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner soja- och ingefärssås. Koka ihop ca ½ min.
Lägg ris i botten på en djup tallrik. Toppa med sojastekt kalkonfärs, syrad kålsallad, srirchasås och sesamfrön (se tips).
Smaklig måltid!