Donburi med soja- och ingefärsstekt kalkon
syrad kål och srirachasås3.94 (340)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- vatten
- socker
- salt
- olja
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Coleslawmix
1 förp
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Salt
1 krm
Srirachasås
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Salt
½ krm
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Kalkonfärs
300 g
Soja- och ingefärssås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 733 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg coleslawmix i en bunke. Koka upp ättiksprit, vatten, socker och salt i en liten kastrull. Häll ättiksblandningen över kålen. Blanda salladen väl, knåda gärna in dressingen med händerna. Ställ åt sidan.
Blanda srirachasås, yoghurt och salt i en skål.
Klyfta schalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 4 min. Tillsätt schalottenlök och stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner soja- och ingefärssås. Koka ihop ca ½ min.
Lägg ris i botten på en djup tallrik. Toppa med sojastekt kalkonfärs, syrad kålsallad, srirchasås och sesamfrön (se tips).
Smaklig måltid!