Laktosfri
Utan gluten
Räkbowl med ingefärspicklad gurka
och rostade sesamfrön4.17 (260)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- ättiksprit (12%)
- socker
- salt
Jasminris
135 g
Ingefära
¾ bit
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Socker
2 msk
Snackgurka
1 st
Ingefära
¼ bit
Lime
½ st
Japansk soja
½ förp
Sesamolja
½ msk
Räkor
1 förp
Sesamfrön
1 förp
Rödkål
150 g
Babyspenat
30 g
Sesamolja
½ msk
Lime
½ st
Salt
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 662 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 73 g
- Protein: 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har, använd gärna mandolin för att kunna skiva riktigt tunt!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära. Blanda ihop vatten, ättiksprit, socker och ingefära i en bunke. Hyvla snackgurka tunt (se tips). Blanda ner i bunken och låt dra tills servering.
Skala och finriv resten av ingefäran. Lägg i en skål och blanda med pressad limesaft, japansk soja och sesamolja. Häll av räkor och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl tills servering.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Finstrimla rödkål (se tips). Lägg kålen i iskallt vatten så att den blir krispig.
Lägg babyspenat i en skål och blanda med sesamolja, pressad limesaft och lite salt.
Blanda majonnäs och japansk soja i en skål.
Lägg upp jasminris i två skålar. Fördela marinerade räkor, rödkål, sesamdressad spenat och ingefärspicklad gurka över. Ringla på sojamajonnäs och toppa med rostade sesamfrön.
Smaklig måltid!