Räkbowl med ingefärspicklad gurka och rostade sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten

Räkbowl med ingefärspicklad gurka

och rostade sesamfrön
4.17 (260)
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • ättiksprit (12%)
  • socker
  • salt
Jasminris
135 g
Ingefära
¾ bit
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Socker
2 msk
Snackgurka
1 st
Ingefära
¼ bit
Lime
½ st
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Rödkål
150 g
Babyspenat
30 g
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Lime
½ st
Salt
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 662 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har, använd gärna mandolin för att kunna skiva riktigt tunt!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Skala och finhacka ingefära. Blanda ihop vatten, ättiksprit, socker och ingefära i en bunke. Hyvla snackgurka tunt (se tips). Blanda ner i bunken och låt dra tills servering.
 Skala och finriv resten av ingefäran. Lägg i en skål och blanda med pressad limesaft, japansk soja och sesamolja. Häll av räkor och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl tills servering.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Finstrimla rödkål (se tips). Lägg kålen i iskallt vatten så att den blir krispig.
 Lägg babyspenat i en skål och blanda med sesamolja, pressad limesaft och lite salt.
Blanda majonnäs och japansk soja i en skål.
Lägg upp jasminris i två skålar. Fördela marinerade räkor, rödkål, sesamdressad spenat och ingefärspicklad gurka över. Ringla på sojamajonnäs och toppa med rostade sesamfrön.
Smaklig måltid!