1,0 kg CO2e
Laktosfri
Ponzustekt fläskkarré
med vietnamesisk kålsallad, lime och sojamajonnäs4.2 (1309)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- salt
- olja
Jasminris
135 g
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
½ msk
Röd chili
½-1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
2 tsk
Japansk soja
½ förp
Spetskål
1 st
Morot
1 st
Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Olja
Ponzu
1 förp
Sesamfrön
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 832 kcal
- Fett: 39 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
Finstrimla röd chili. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en rymlig bunke och blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, socker och japansk soja.
Skiva spetskål tunt. Skala och strimla morötter. Lägg allt i bunken med dressing och blanda ordentligt (gärna med händerna).
Strimla fläskkarré blanda med salt och majsstärkelse i en bunke. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 7 min, tills det är genomstekt. Låt köttet rinna av på en tallrik med hushållspapper.
Häll bort fettet från stekpannan och lägg sedan tillbaka köttet tillsammans med ponzusås. Låt koka ihop ca 2 min, tills det blir glansigt och karamelliserat. Strö över sesamfrö.
Servera ponzustekt fläskkarré med jasminris, spetskålsallad och sojamajonnäs.
Smaklig måltid!