Indisk kycklinggryta med heta kryddor, curryris och koriander

Indisk kycklinggryta

med heta kryddor, curryris och koriander
4.24 (473)
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • socker
Gul lök
½ st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Basmatiris
135 g
Curry
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kycklingfilé
300 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Smör
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Tomatpuré
½ förp
Garam masala
½ förp
Malen ingefära
½ påse
Chili flakes
Socker
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 638 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Halvera kycklingfilé. Tärna röd paprika smått. Grovhacka all gul lök. Skiva selleristjälk. 
Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt basmatiris och curry. Häll i vatten och kycklingbuljong. Koka basmatiris enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Hetta upp rikligt med smör i en stekgryta och bryn kyckling med salt och lite nymald svartpeppar runtom till de fått lite färg. Lägg upp på ett fat.
Hetta upp mer smör i den använda grytan och fräs paprika, lök och pressad vitlök ca 4 min, tills det mjuknat. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, garam masala, malen ingefära, chili flakes (efter egen smak), socker och vatten. Låt puttra ca 2 min. 
Lägg ner kycklingen i grytan och låt allt puttra ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ner selleri i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Grovhacka koriander. Servera kycklinggryta med curryris. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!