Korea
Laktosfri
Vegetariskt
Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg
3.91 (263)
Under 40 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- socker
- olja
- salt
Jasminris
135 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
1 msk
Gochujangpasta
1 msk
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Salladskål
300 g
Olja
Ägg
2 st
Salt
Skogschampinjoner
200 g
Sesamolja
½ påse
Sesamfrön
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 msk
Babyspenat
30 g
Sesamolja
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sesamfrön
½ förp
Salt
Japansk soja
1 msk
Gochujangpasta
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 589 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 84 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en rymlig bunke och blanda med japansk soja, gochujangpasta, tomatpuré, vitvinsvinäger och socker. Grovstrimla salladskål. Vänd ner i bunken och blanda ordentligt, gärna med händerna, tills kålen mjuknar.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek ägg ca 3 min, krydda med lite salt. Gulan får gärna vara krämig. Lägg äggen på ett fat och spara stekpannan.
Kvarta skogschampinjoner. Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min på hög värme. Tillsätt sesamfrön, pressad vitlök och japansk soja, stek ytterligare ca 1 min.
Lägg babyspenat i en salladsskål. Blanda med sesamolja, vitvinsvinäger, sesamfrön och lite salt.
Blanda japansk soja och gochujangpasta i en skål.
Fördela jasminris, kimchi, sojastekt svamp och spenatsallad i 2 skålar. Toppa med stekt ägg. Servera bibimbap med lite gochujangsås.
Smaklig måltid!