Laktosfri
Kyckling i röd currysås med nudlar och jordnötter
4.06 (1465)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- socker
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Minutbitar
300 g
Salt
½ tsk
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Vatten
1 dl
Socker
1 tsk
Majsstärkelse
½ msk
Äggnudlar
125 g
Lime
½ st
Hackade jordnötter
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 614 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Koka upp lättsaltat vatten till steg 5.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kyckling minutbitar med salt på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
Tillsätt lök, paprika och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner coconut cream, kycklingbuljong, vatten och socker. Koka upp och sjud ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ut majsstärkelse med lika delar vatten och rör ner i pannan.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Klyfta lime.
Servera kyckling i röd currysås med nudlar och limeklyfta. Toppa med hackade jordnötter.
Smaklig måltid!