Utan gluten
Citrusrostad kycklinglårfilé med caesardressad rotfruktssallad
3.99 (352)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Citrus mix
1 påse
Bakplåtspapper
1 st
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Romansallad
1 st
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Parmesanost
1 bit
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
2 tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 544 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 50 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg kycklinglårfilé i mitten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med citrusmix.
Kvarta potatis. Tvätta och skär morötter i grova bitar. Lägg potatis och morot runtom kycklingen. Ringla lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar över allting på plåten. Rosta allt i mitten av ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Finriv parmesanost. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, dijonsenap, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp den rostade kycklingen på ett fat. Bryt romansallad i grova bitar. Dela tomat och gurka i mindre bitar. Blanda de rostade rotfrukterna med romansallad, tomat, gurka och caesaryoghurt direkt på plåten.
Servera citrusrostad kyckling med caesardressad rotfruktsallad.
Smaklig måltid!