Krämig tomat- och parmesanpasta med knaperstekt kalkonbacon
4.09 (657)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde
1 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Riven parmesan
25 g
Salt
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Babyspenat
30 g
Mezze maniche rigate
200 g
Kalkonbacon
100 g
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 774 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 89 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vispgrädde och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesanost. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. Om ni vill, mixa såsen slät med stavmixer.
Halvera cocktailtomater. Lägg upp tomat och babyspenat i separata skålar, eller lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Koka mezze maniche enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Strimla kalkonbacon och stek frasig i en stekpanna med olivolja. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Blanda nykokt pasta med tomat- och parmesansås. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan och kalkonbacon. Servera med grönsaker.
Smaklig måltid!