Salade de Chèvre Chaud med rödbetor, valnötter och fikon

Frankrike

Vegetariskt

Salade de Chèvre Chaud med rödbetor, valnötter och fikon

4.26 (160)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • balsamvinäger
  • vatten
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
Belugalinser
125 g
Kokt rödbeta
1 förp
Olivolja
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Salt
1 krm
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Fikon
1 st
Romansallad
½ st
Valnötter
15 g
(Valnötter)
Dijonsenap
¼ förp
(Svaveldioxid, Senap)
Socker
½ msk
Olivolja
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Surdegspavé
1 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Surdegspavé
1 st
(Vete)
Chèvre
100 g
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
1 förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 782 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd de undre halvorna av surdegspavé till Chèvre chaud och gör krutonger på de övre bitarna!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta rödbetor och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och krydda med rosmarin/timjan mix och salt. Rosta på ett galler lång ner i ugnen ca 15 min.
Skiva rödlök tunt. Lägg i en salladsskål och blanda med lite vitvinsvinäger. Blanda ihop med händerna och låt dra. Klyfta fikon. Strimla romansallad grovt.
Blanda dijonsenap, socker, olivolja, balsamvinäger, vatten, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer. 
Skär surdegspavé i små tärningar (se tips). Lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, rosmarin/timjan mix och salt.
Halvera chèvre till två delar (spola kniven i varm vatten för ett jämnt snitt). Lägg brödet med snittsidan uppåt på plåten med bakplåtspapper och ringla över rikligt med olivolja. Toppa med en bit chèvre på varje brödskiva och ringla över honung. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills osten och krutongerna fått fin färg. 
Blanda kokta belugalinser med rostade rödbetor och dijonviniagrett i salladsskålen med rödlök. Vänd ner romansallad, krutonger och valnötter. Toppa med fikon. 
Servera Salade de betterave med Chèvre Chaud. Et voilà, bon appétit et bonne soirée!
Smaklig måltid!