Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Marockansk linssoppa med sesambröd och koriander
4.08 (387)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Röda linser
125 g
Ras el hanout
½ msk
Olivolja
1 msk
Vatten
6 dl
Pizzasås
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Sesamfrön
1 förp
Salt
Tomat
2 st
Koriander
20 g
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 757 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 117 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Finhacka bananschalottenlök, röd chili och vitlök. Skölj röda linser i kallt vatten.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, chili och vitlök ca 3 min. Tillsätt linser och ras el hanout och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vatten, pizzasås och grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, eller tills linserna är mjuka.
Dela surdegsbaguette på längden. Ringla över olivolja och strö på sesamfrön och lite salt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin färg.
Tärna tomat. Grovhacka koriander. Rör ner hälften av koriandern och pressad citronsaft (ca 1 msk) i soppan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa linssoppan med tomat och resten av koriandern. Servera med sesambröd.
Smaklig måltid!