Kyckling i gräddig ajvarsås med sallad på gurka och fetaost
Rätten saknar betyg
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vatten
- salt
- socker
- svartpeppar
Bulgur
125 g
Minutfilé
300 g
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
Ajvar relish
1 förp
Vispgrädde
½ dl
Vatten
½ dl
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 607 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Dela varje minutfilé en gång på längden. Klyfta gul lök.
Hetta upp smör i en stekgryta och stek kyckling på hög värme ca 2 min. Tillsätt lök och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på ajvar, vispgrädde och vatten. Krydda med salt, socker och lite nymald svartpeppar. Låt puttra ca 5 min under lock.
Skär snackgurka i stora bitar. Skiva rödlök tunt. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger och nymald svartpeppar. Smula fetaost över.
Servera ajvarstekt kyckling med bulgur och gurk- och fetaostsallad.
Smaklig måltid!