Fisksoppa med örtmajonnäs och surdegsbröd
Laktosfri

Fisksoppa med örtmajonnäs och surdegsbröd

4.09 (373)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
(Senap)
Tomatpuré
½ förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 554 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering.
Skär rödlök i tunna klyftor. Slanta morötter. 
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, morötter, pressad vitlök och peppar- och fänkålsmix ca 3 min.
Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 7 min, tills morötterna mjuknat något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär sejrygg i mindre bitar och krydda med salt. Blanda ner fisken och sjud ca 4 min, tills den är klar.
Grovhacka bladpersilja. Blanda hälften av persiljan med majonnäsen. Strö resten av persiljan över fisksoppan och servera med en klick örtmajonnäs och varm surdegspavé. 
Smaklig måltid!