Laktosfri
Fisksoppa med örtmajonnäs och surdegsbröd
4.09 (373)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
- svartpeppar
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Sejrygg
300 g
Surdegspavé
2 st
Bladpersilja
20 g
Majonnäs
½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 554 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 53 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering.
Skär rödlök i tunna klyftor. Slanta morötter.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, morötter, pressad vitlök och peppar- och fänkålsmix ca 3 min.
Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 7 min, tills morötterna mjuknat något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär sejrygg i mindre bitar och krydda med salt. Blanda ner fisken och sjud ca 4 min, tills den är klar.
Grovhacka bladpersilja. Blanda hälften av persiljan med majonnäsen. Strö resten av persiljan över fisksoppan och servera med en klick örtmajonnäs och varm surdegspavé.
Smaklig måltid!