Hamburgare i bröd med stekta grönsaker

ViktVäktarna

15
Points®värde per portion

Hamburgare i bröd med stekta grönsaker

3.91 (629)
Under 30 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
½ tsk
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Gurka
½ st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg nötfärs i en bunke och krydda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 2 hamburgare.  
 Strimla röd paprika och gul lök. Skiva zucchini och vitlök. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs paprika, lök och zucchini ca 4 min. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat och täck med folie. Spara stekpannan. 
 Hetta upp neutral olja i den sparade stekpannan. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta. Torka ur och spara stekpannan.
Hetta upp den sparade stekpannan och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
Blanda ihop matyoghurt och srirachasås (efter egen smak) till en dressing. Dela gurka i stavar. 
Fyll hamburgerbröd med stekta grönsaker, nystekta burgare och en klick dressing. Servera med gurkstavar.
Smaklig måltid!