Örtstekt kycklingfilé med bulgur, tomatsky och rostad rotselleri
4.02 (107)
Under 40 min
6 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- socker
- vatten
Rotselleri
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Svartpeppar
2 krm
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
2 krm
Vatten
1 dl
Bulgur
1 dl
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala rotselleri och skär i ca 2 cm tjocka stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Tärna tomat och dela kycklingfilé på längden. Krydda kycklingen med salt, örtmix och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 6 min runt om. Tillsätt tomat, tomatpuré, vitvinsvinäger, socker och vatten. Låt sjuda ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av tomatskyn med lite salt och nymald svartpeppar.
Rör ner olivolja och vitvinsvinäger i den nykokta bulgurn, smaka av med lite salt. Servera med örtstekt kyckling, rostad rotselleri och tomatsky.
Smaklig måltid!