Vegetariskt
Linguine med vitlöksstekt portabello, ostsås och grönkålschips
3.99 (178)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- vetemjöl
- vatten
- mjölk
- svartpeppar
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Mjölk
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Riven cheddarost
100 g
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
Portabello
150 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Riven cheddarost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 752 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 4.
Plocka grönkålen från stammen. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 8 min. Blanda runt efter halva tiden.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en liten kastrull med smör. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner vatten, mjölk och grönsaksbuljong, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt riven cheddarost och mixa såsen slät med stavmixer. Smaka eventuellt av med lite salt och nymald svartpeppar. Blir såsen för tjock så späd med lite vatten.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär portabello i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek svamp och pressad vitlök ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda med ostsåsen. Servera krämig linguine toppad med portabello, grönkålschips och riven cheddarost.
Smaklig måltid!