Raggmunk med bacon, lingon och spetskålssallad
4.23 (310)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vetemjöl
- salt
- smör
- olivolja
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
Vetemjöl
1 dl
Mjölk
2 dl
Ägg
2 st
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Smör
Spetskål
1 st
Rödlök
1 st
Rött äpple
1 st
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Bacon
1 förp
Rårörda lingon
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 800 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 101 g
- Protein: 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna två stekpannor för kortare tillagningstid!
Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig). Ställ in en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen.
Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet i en stor bunke. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. Grovriv potatis. Krama ur vätskan. Vänd ner potatisen i äggsmeten.
Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och klicka ut ca 1 1/2 dl av potatissmeten i pannan (se tips!). Smeten ska räcka till 4 raggmunkar. Stek i omgångar, ca 2 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på plåten i ugnen och varmhåll fram till servering.
Strimla spetskål tunt. Skiva rödlök tunt. Tärna rött äpple. Blanda allt i en salladsskål med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Stek bacon i den använda stekapannan ca 4 min, tills den är knaprig. Låt rinna av på lite hushållspapper till servering.
Servera raggmunk med krispigt bacon, rårörda lingon och äpple- och spetskålssallad.
Smaklig måltid!