Citronbakad torsk med dillstuvade morötter
4.08 (800)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
- mjölk
Potatis
400 g
Dill
10 g
Morötter
300 g
Smör
½ msk
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
10 g
Salt
Svartpeppar
Mjölk
1 dl
Torskfilé
300 g
Salt
1 krm
Citron
1 st
Smör
1 msk
Ströbröd
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 582 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 62 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär morötter i avlånga bitar. Koka ca 4 min i lättsaltat vatten, tills de börjar mjukna. Häll av morötterna i ett durkslag och spara kastrullen.
Smält smör i den använda kastrullen och pudra över vetemjöl. Vispa ner grädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong. Koka ca 3 min. Lägg ner morötterna och låt koka upp.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg i en smord ugnsform. Vik de tunnaste bitarna på mitten. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en liten kastrull och rör ner ströbröd, citronskal och lite salt. Fördela ströbrödet över fisken. Tillaga i övre delen av ugnen ca 7 min, tills fisken är klar och ströbrödet blivit krispigt.
Finhacka dill men spara några vippor till garnering. Rör ner hackad dill i de stuvade morötterna. Smaka av med pressad saft från halva den använda citronen, salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av citronen.
Strö de sparade dillvipporna över citronbakad trosk och servera med dillstuvade morötter, kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!