Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ägg
- salt
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- vatten
Fläskfärsbullar
Ströbröd (Vete)
½ förp
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Fläskfärs
250 g
Neutral olja
Nudelsoppa
Pak choy
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Malen ingefära
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
4 dl
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 666 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta hastigt sesamfrön i en torr och het stekpanna!
- Förberedelser: Skär pak choy i mindre bitar. Skala och strimla morot och rödlök. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Fläskfärsbullar: Lägg ströbröd, ägg, pressad vitlök och salt i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Forma till 6-8 stora bullar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek bullarna runtom ca 5 min, tills de fått fin färg.
- Nudelsoppa: Lägg pressad vitlök, malen ingefära, japansk soja, vitivnsvinäger och vatten i en rymlig kastrull. Låt koka upp och sjud ca 5 min.
- Lägg ner fläskfärsbullarna i buljongen och låt sjuda ca 5 min. Vänd ner pak choy, morot och lök sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
- Fördela kokta nudlar i två skålar. Slå över buljong med fläskfärsbullar. Toppa med sesamfrön (se tips).