Fläskfärsbullar med nudlar och sesamfrön
35-45
Lägre pris
Laktosfri

Fläskfärsbullar med nudlar och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ägg
  • salt
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger
  • vatten

Fläskfärsbullar

Ströbröd (Vete)
½ förp
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Fläskfärs
250 g
Neutral olja

Nudelsoppa

Pak choy
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Malen ingefära
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
4 dl
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 666 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta hastigt sesamfrön i en torr och het stekpanna!

  1. Förberedelser: Skär pak choy i mindre bitar. Skala och strimla morot och rödlök. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Fläskfärsbullar: Lägg ströbröd, ägg, pressad vitlök och salt i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Forma till 6-8 stora bullar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek bullarna runtom ca 5 min, tills de fått fin färg.  
  3. Nudelsoppa: Lägg pressad vitlök, malen ingefära, japansk soja, vitivnsvinäger och vatten i en rymlig kastrull. Låt koka upp och sjud ca 5 min. 
  4. Lägg ner fläskfärsbullarna i buljongen och låt sjuda ca 5 min. Vänd ner pak choy, morot och lök sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
  5. Fördela kokta nudlar i två skålar. Slå över buljong med fläskfärsbullar. Toppa med sesamfrön (se tips).