Utan gluten
Barbequekryddad Bjärekyckling med morotssallad och rostad timjanpotatis
Rätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- olja
- vitvinsvinäger
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Torkad timjan
½ förp
Olja
Bjäre kycklinglårfilé
300 g
Salt
BBQ-sås
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ förp
Salt
Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 545 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 55 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Putsa inte bort fettet från kycklingen, det smälter i stekpannan och ger en god smak.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad timjan. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Krydda kycklinglårfilé med salt och stek ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt. Blanda ner bbq-sås i stekpannan.
Skala morötterna och fortsätt hyvla tunna remsor med potatisskalaren. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad timjan och lite salt.
Servera barbequekyckling med rostad timjanpotatis, morotssallad och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!