Lägre pris
Lägre pris
Laktosfri
Pasta med fläskfärs, fänkål och parmesan
3.61 (132)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Selleri·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Selleristjälk
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Tomatpuré
1 förp
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
Salt
½ tsk
Vatten
3 dl
Parmesanost
1 bit
Spaghetti
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 760 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara gärna några dl av pastavattnet när du häller av. Späd sedan pastan med lite pastavatten till önskad konsistens..
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Hacka gul lök och vitlök. Tärna selleri och fänkål smått.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn fläskfärs ca 2 min. Tillsätt de skurna grönsakerna och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner tomatpuré, peppar- och fänkålsmix, salt och vatten. Koka ca 5 min.
Riv parmesanosten. Häll av pastan (se tips!). Blanda ner pastan i pastasåsen tillsammans med den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera direkt!
Smaklig måltid!